Desert biscuiti cu menta

de cristina1985 in Dulciuri, 11 Noi 2019 | 1362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 95 g unt
  • 85 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1/2 lg-ta praf de copt
  • 9 g cacao
  • 1 zahar vanilinat
  • sare
  • 1/2 lg-ta esenta menta de calitate
  • cam 250 g faina
  • Pentru glazura:
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lg-ta esenta menta
  • apa
  • Pentru ornat:
  • bomboane colorate si ornamente zahar
Portii: 34
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu menta:

Pentru aluat: Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat, sare si ouale. Se adauga praful de copt si cacaua, iar la sfarsit faina (treptat, pana rezulta un aluat usor de modelat) cernuta. Se tine aluatul la frigider 1 ora.

Se intinde aluatul si se decupeaza cercuri care se coc in cuptorul preincalzit, timp de 8-9 minute. Mi-au iesit 34 bucati (depinde de forma folosita).

Glazura.Zaharul pudra se amesteca cu esenta de menta si se adauga treptat apa, cat sa rezulte o pasta mai groasa. Amestecati cateva secunde si o intideti pe biscuitii raciti. Se decoreaza cu bombonele sau ornamente pentru prajitura.

Sa lasati glazura sa se intareasca si apoi puteti sa-i puneti intr-o cutie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert miniamandine