Desert biscuiti cu unt de arahide, de post

de Rocsi in Dulciuri, 20 Dec 2018 | 3926 vizualizari

 

Daca tot suntem in perioada postului, am pregatit niste biscuiti super deliciosi si aromati. Cand l-am servit pe primul, gandul mi-a zburat la turta dulce, la iarna, la sarbatori, atat de minunati au iesit. Oricum eu iubesc biscuitii pregatiti in casa, imi place sa am mereu cativa, ca atunci cand simt nevoia sa rontai ceva, sa ii am la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt de arahide
  • 30 ml ulei de cocos
  • 3 linguri zahar brut
  • 100 ml lapte de migdale
  • 220-250 gr faina
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu unt de arahide, de post:

Intr-un bol puneti untul de arahide si uleiul de cocos de la temperatura camerei, zaharul brut si mixati bine, pana ce totul devine precum o crema fluida. Adaugati laptele de migdale, amestecati bine. Puneti coaja rasa de portocala, vanilia, scortisoara. La final incorporati faina cernuta, treptat. Mixati pana se intareste, apoi framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si usor de modelat. Rupeti bucatele din aluat si formati bilute. Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Introduceti biscuitii in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15-17 minute. Dupa acest timp, ii scoateti din cuptor, ii lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi ii transferati intr-o caserola cu capac. Dupa ce se racesc complet, ii pudrati cu putin zahar. Din aceasta cantitate mi-au iesit 30 de biscuiti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu unt de arahide, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi din aluat de foietaj