Desert biscuiti Spritz

de Catalina L in Dulciuri, 21 Dec 2019 | 17133 vizualizari

 

 "Bunatati pentru Craciun".
Sper c-ati fost cuminti caci vin cu biscuiti :)
Dupa reteta clasica in forma de S si W va prezint o noua varianta de biscuiti spritz la fel de buna.
Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt o veritabila institutie in Germania si in regiunea Lorraine din Franta.
Sunt la origine o specialitate austriaca preparata de obicei de sarbatorile de Craciun sau pentru a acompania cafeaua sau ceaiul.
 Va recomand sa folositi un unt scump de calitate si veti vedea diferenta.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/biscuiti-spritz.html
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de faina
  • 140 gr de zahar pudra (sau zahar tos mixat)
  • 200 gr de unt de calitate frantuzesc @Échiré
  • 2 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 100 g de ciocolata neagra
  • nuca de cocos rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Spritz:

Am mixat zaharul tos timp de 2 minute.

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos.

Adaugati treptat ouale si sarea.

Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).

Presati si faceti apoi forme: litere, carligi, potcoave, batonase..

Am facut cateva litere pentru a sarbatori la serviciu plecarea la pensie a unei dragi colege.

Puneti-i pe o placa acoperita cu o foaie de copt.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti-i la rece pana cand cuptorul se-ncalzeste- 10-15 minute.

Dati la cuptor pentru 12-15 minute.

Lasati-i sa se raceasca pe un grill.

Topiti ciocolata la "bain-marie".

Decorati biscuitii la un capat sau la ambele capete cu ciocolata. Presarati (sau nu) nuca de coccos peste ciocolata.

Conservati-i intr-un borcan din sticla sau intr-o cutie metalica.

TIPS-URI

1

reteta pentru 70 de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Spritz" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si smantana