Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Nu sunt mare specialista in a face aluaturi -dar de data asta am reusit sa fac niste minunatii de branzoici. Ce amintiri mi-au adus-ca la mama si bunica acasa. Las aici reteta folosita.
Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie.
Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin.
Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat.
Framantam bine, pana aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului.
Il adunam intr-o bila si il pudram cu putina faina. Lasam in vas acoperit sa dospeasca cca 1 ora.
Cand a crescut si e gata de modelat, il scoatem pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie destul de subtire. Foaia se taie in patrate si umplem fiecare patrat cu umplutura de branza-fiti generosi :)
Asezam in tava pregatita cu hartie de copt branzoicile, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins in prealabil -180ºC, pt 25-30 minute.
Cand le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, apoi le pudram cu zahar pudra.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult