Desert briose cu ciocolata si nuca de cocos

de Valclaudia in Dulciuri, 28 Iul 2018 | 1784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari de casa
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr. pepite de ciocolata
  • 100 gr. ciocolata amaruie+4 linguri lapte
  • 50 gr. nuca de cocos rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si nuca de cocos:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Separam albusurile de galbenusuri.

Peste albusuri presaram un praf de sare, apoi batem albusurile spuma.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam praful de copt si picuram in fir subtire cele 5 linguri de apa minerala, mixand compozitia in continuu.

Renuntam la mixer, luam o lingura de lemn si incorporam alternativ cate putina faina si putina spuma de albusuri, avand grija sa nu se lase compozitia.

Adaugam la final pepitele de ciocolata si le incorporam cu grija.

Repartizam compozitia obtinuta in formele tapetate cu hartiute pentru briose, umplem formele la 3/4 din capacitatea totala pentru ca acestea vor creste la cuptor.

Tava se da la copt pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, daca briosele sunt coapte suficient le scoatem din cuptor, apoi din tava si le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Topim ciocolata amaruie la foc mic in 4 linguri de lapte, glazuram briosele cu ciocolata topita si presaram nuca de cocos.

Lasam sa se intareasca glazura de ciocolata, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza