Desert briose cu dovlecel si cafea

de anca_rm in Dulciuri, 24 Mar 2017 | 2015 vizualizari

 

O reteta foarte gustoasa, desi poate parea ciudata din cauza dovlecelului din aluat. Prajiturile cu morcovi sunt foarte gustoase, asa ca am zis sa incerc si cu dovlecel. Sa stiti ca nu se simte deloc gustul dovlecelului, dar au o consistenta foarte faina, sunt pufoase, dar usor umede.
Dupa cum puteti vedea, eu le-am pregatit impreuna cu Oana care a fost incantata de ele, mai ales ca erau negre si cu o usoara aroma de cafea.
 In loc de cafea, puteti folosi cacao, adaugati in faina 2-3 linguri de cacao de buna calitate sau de pudra de roscove.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr dovlecel razuit
  • 130 gr faina
  • 50 gr tarate ovaz
  • 110 gr zahar
  • 100 gr nuca
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1lingurita cafea solubila
  • 30 ml apa calduta
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu dovlecel si cafea:

Pentru inceput, trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase.

Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica.

Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai grosier.

Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta. 

Faina impreuna cu taratele de ovaz, cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul le amestecam intr-un bol.

Spargem ouale, adaugam cafeaua dizolvata si omogenizam. La final, punem nucile si dovlecelul razuit,dar nestors. Dovlecelul il adaugam asa cum este, cu tot cu sucul pe care il lasa. Daca vi se pare ca este prea moale, atunci mai puteti adauga 1-2 linguri de faina.

 Punem in formele de briose aluatul si le coacem in cuptorul incins, la 180 grade C, pana cand trec testul scobitorii, in jur de 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu dovlecel si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piure de castane