Desert budinca de iaurt

de Rahela Velicu in Dulciuri, 7 Mar 2020 | 8162 vizualizari

 

O budinca simpla, dar delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml iaurt
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 30 g amidon alimentar
  • 1 lingura de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de iaurt:

Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma.
Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa.
Adaugam iaurtul peste crema de galbenusuri si mai mixam 1-2 minute sa incorporam bine.
Adaugam peste compozitia de iaurt si amidonul, faina si esenta si amestecam cu o spatula.
La final adaugam albusurile spuma si incorporam usor.

Tapetam o forma cu pereti detasabili cu hartie de copt si turnam compozitia de budinca. Coacem budinca in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam la racit si o pudram cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca