Desert cescute de ciocolata cu crema de cacao si mure

de Ancutsa in Dulciuri, 11 Aug 2019 | 2286 vizualizari

 

Am pregătit aceste ceșcuțe de ciocolată, pentru a acompania un Tort-Ceainic. Le-am umplut cu cremă de cacao și le-am ornat cu mure proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 10 coșulețe de napolitană,
  • 10 biscuiți rotunzi, albi, simpli (fără cremă),
  • 50 g cremă mascarpone,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură cacao Dr. Oetker,
  • 50 g ciocolată neagră de cofetărie,
  • 50 g ciocolată albă,
  • Câțiva covrigei,
  • Un fluture de napolitană,
  • Câteva mure proaspete
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cescute de ciocolata cu crema de cacao si mure:

 

Se topește ciocolata albă la chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se procedează la fel și cu ciocolata neagră. Se lasă un pic la răcit.

 Se trec biscuiții prin ciocolată, aceștia vor servi drept farfurioare. Apoi se trec și coșulețele prin ciocolată, acestea vor fi ceșcuțele. Se lipește fiecare coșuleț pe câte un biscuit. Se rup covrigeii astfel încât să se potrivească, se lipește cu ciocolată fiecare covrigel, acesta va fi toarta ceștii. Magic și distractiv, nu?

Se dau ceșcuțele la frigider, până se încheagă ciocolata (aprox 1h).

 Eu am folosit crema albă rămasă de la îmbrăcat tortul Ceainic, însă dacă doriți să pregătiți numai ceșcuțele, acestea sunt cantitățile: 50 g cremă mascarpone, 50 ml frișcă lichidă, mixate împreună. Eu am adăugat cacao.

 Se scot ceșcuțele, se umplu cu cremă, se ornează cu mure proaspete. Eu am adăugat și un fluturaș simpatic, pentru decor.

Timp de pregătire: 1h 10min

Porții: 10

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/cescute-de-ciocolata-cu-crema-de-cacao.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cescute de ciocolata cu crema de cacao si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu ciocolata