Desert chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty in Dulciuri, 14 Dec 2017 | 3360 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac un chec"ochi de pisica", dar cum ochii mei sunt asezati mult prea jos si nici nu privesc gales, am schimbat-o rapid in 'chec aromat cu piscoturi si gem de caise",  nu de alta dar ma gheraie pisicile daca afla :)))
 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • cardamom macinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10 linguri faina
  • 10 piscoturi
  • gem de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec aromat cu piscoturi si gem de caise:

Separam ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zahar pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, laptele si uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata cu cacaua, praful de copt si cardamomul si amestecam usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o forma de chec. Lipim cate doua piscoturi cu gem de caise si le introducem pe doua randuri in compozitie usor oblic. Apasam usor pe ele pentru a le introduce mai jos. Dam forma la cuptor pana trece proba scobitorii.

Scoatem checul si il lasam sa se raceasca. Il portionam inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec aromat cu piscoturi si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

26.03.2020, 19:09

super

ioana_lupu 1

27.03.2020, 08:22

Ce bine arata!

mihaelar63 1

21.08.2021, 06:48

) Nu-i pentru ce se pregateste ci pentru ce se nimereste !!! SE intampla si la mine sa ma adaptez din mers la cerintele de moment

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel