Desert chec cu branza de vaci

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Iun 2019 | 7293 vizualizari

 

Cand ai pofta de ceva dulce si sa se faca si repede apelam la checuri :) Eu am avut niste branzica de vaci prin frigider, asa ca m-am apucat de treaba...a iesit tare, tare bun! :) 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr zahar
  • 210 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 lingurite rase cu praf de copt
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • visine din compot sau fructe proaspete de sezon
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu branza de vaci:

Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul.
    Adaugam branza si mixam din nou pana la omogenizare (eu am folosit o branza mai grasa, asa ca nu a trebuit faramitata, dar daca voi folositi o branza mai slaba o faramitati putin cu furculita!!!)

      Urmatorul pas pe care il vom face este sa punem laptele si esenta de vanilie, amestecam si la final faina impreuna cu praful de copt. Omogenizam bine, apoi turnam compozitia rezultata intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, iar peste aluat adaugam fructele pe care le avem la indemana, eu am folosit visine din compot.
     Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca.35-40 minute pana s-a rumenit frumos deasupra. Lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar pudra!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bunica 1

07.06.2019, 16:14

O bunatate ai pregatit ,fata draga!

Rocsi 1

07.06.2019, 20:41

Este foarte bun checul cu branza! Imi place mult!

dantes 1

08.06.2019, 09:11

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)