Desert chec cu cacao si rom

de - Andreea - in Dulciuri, 14 Noi 2021 | 4943 vizualizari

 

Un chec simplu dar tare bun! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip 00
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cacao si rom:

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) si 200 gr zahar și mixam pana ce devin ca o crema .Punem esenta de rom si mixam in continuare.

Adaugam apoi ouale unul câte unul.NU puneti toate ouale deodata ,ci pe rand ,mixand bine după fiecare .

Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bol putin cate putin alternând cu 250 ml lapte .

Cand compoziția este gata,turnam in doua forme de chec ( tapetate cu hârtie pentru copt ) .Doar 2/3 din compoziție.

Restul il amestecam cu 50 gr cacao,50 ml lapte și 50 gr zahar ....

Turnam compoziția neagra in tăvi peste compoziția alba  si amestecam usor cu o lingura.

Dam tăvile la cuptor ,la 180 grade pentru 45 minute.

Lasam checurile sa se răcorească complet inainte de a le felia.

Dupa plac, presaram zahar pudra.

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Din cantitățile de mai sus au iesit 2 checuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu mere, fara zahar