Desert chec cu mac si cirese

de Lau in Dulciuri, 10 Iun 2018 | 2782 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 5 linguri ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri mac
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 200 g cirese
  • 50 g fructe uscate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu mac si cirese:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa.

Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lamaie si semintele de mac.

Eu adaug treptat faina in ploaie, amestecand unsor cu paleta, asa evit cocolasele decat daca as adauga toata faina deodata.

Adaugam ciresele fara samburi si trecute prin faina, fructele, esenta. Omogenizam cu miscari usoare, turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. 

Coacem in cuptorul preincalzit, cca. 40 min, la 180 grade C.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu mac si cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness