Desert chec cu mere la pahar

de trifadalia in Dulciuri, 7 Feb 2022 | 2082 vizualizari

 

I-am dat denumirea aceasta deoarece toate ingredientele se cantaresc in functie de cantitatea de iaurt pe care o folosim. 
Un chec foarte delicios si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 8 buc mere
  • 2 pahare a 150 gr paharul de iaurt de fructe
  • 2 pahare a 150 gr de faina
  • 2 pahare a 150 gr zahar
  • 6 buc oua
  • 2 pahare a 150 gr ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 buc praf de copt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu mere la pahar:

Pentru inceput merele se spala si se curata de coaja. Se taie cuburi si se stropesc cu lamaie sa nu se oxidexe. Daca nu sunt suficient de dulci se poate amesteca pana se prepara aluatul cu 2 linguri de zahar . 

Se sparg ouale intr-un castron. Peste se adauga paharele de zahar si un plic de zahar vaniliat, si se mixeaza foarte bine. Se adauga paharele de ulei, de faina si la final cele de iaurt de fructe. 

Se mixeaza in continuare. Se adauga sarea si praful de copt. 

La final se adauga merele taiate cuburi si se amesteca cu o lingura sa se incorporeze bine si merele in compozitia de chec. 

Se toarna intr-o tava in care se pune hartie de copt si se da la cuptor pentru 45 de minute . 

Cand este gata se raceste si se pudreaza cu zahar . 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de iaurt de fructe, eu am folosit iaurt de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu mere la pahar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)