Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

de Panacris in Dulciuri, 22 Noi 2017 | 3820 vizualizari

 

Un desert rapid, simplu și delicios! ;)
P.S.Dacă puneți ajutoarele la treabă, un mixer planetar sau cu bol rotativ, chiar și copiii îl pot prepara, sau în cazul meu, convalescenții :D :))) efortul fizic e minim, garantat 100% ;)
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Albuș de ou 6 bucăți
  • Zahăr tos 6 linguri
  • Făină albă de grâu 6 linguri
  • Praf de copt cu șofran ½ plic
  • Oțet de mere cu miere1 lingură
  • Sare iodată 2 g
  • Pudră de roșcove 3 linguri
  • Fructe de pădure congelate cca. 150 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure:

Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă.

Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful de copt cernut, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează în amestecul de albuș.

Într-o tavă tapetată se toarnă compoziția din albușuri, apoi se presară deasupra fructele de pădure congelate.

Checul se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute, la 200 grade C. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

dantes 1

27.11.2017, 12:50

Bun!

Sidy 1

14.12.2017, 07:11

E delicios ! Dar asa cum ti-am mai spus...stai blinda si ai grija de tine ! Sanatate multa !

Geanina87 1

14.12.2017, 18:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras