Desert ciocolata de casa cu nuci pecan

de oanapl in Dulciuri, 2 Ian 2021 | 2392 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Ciocolata de casă nu putea să lipsească de pe masa de Crăciun. 

 

INGREDIENTE

  • 140 ml apă
  • 220 g zahăr
  • 380 g lapte praf
  • 60 g cacao
  • 140 g unt
  • esență de rom
  • 50g nuci pecan
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu nuci pecan:

Se pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat se cerne cacaua și laptele praf. Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul și esența de rom apoi se omogenizează. Se toarnă siropul peste ingredientele uscate și se amestecă bine să nu rămână cocoloașe. Se adaugă nucile rupte bucățele și se omogenizează compoziția.
Se tapetează o tavă mică cu folie de plastic alimentară și se adaugă ciocolata, apoi se nivelează și se lasă la răcit (nu in frigider). După ce s-a răcit complet se dă la frigider pentru câteva ore, apoi se poate tăia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu nuci pecan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

oanapl 1

03.01.2021, 19:30

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

Rocsi 1

03.01.2021, 20:05

Minunata este ciocolata de casa!

oanapl 1

15.01.2021, 18:51

Așa este Roxy!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fantezie