Desert ciocolata de casa cu stafide

de MotanLaOale in Dulciuri, 15 Aug 2021 | 2938 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 150g unt cu 82% grasime
  • 280g lapte praf
  • 200g zahar
  • 120ml apa
  • 200g stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 2 foi de napolitana
  • forma de aluminiu
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu stafide:

Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii.

Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron.

Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se pun la fiert sa dea 2-3 clocote.

Se traga de pe foc, se pune untul si se amesteca pana se topeste.

Se pune esenta de rom si se toarna in castronul cu lapte praf.

Se amesteca repede si bine pana la omogenizare.

Se pune in tava de aluminiu tapetata cu foaia de napolitana si se niveleaza.

Se pune si a doua foaie de napolitana si se preseaza sa adere cu ciocolata.

Se pune in frigider pana a doua zi.

Se scoate din tava, se portioneaza si se consuma.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

oanapl 1

16.08.2021, 20:33

Ce bine arată!

Rocsi 1

19.08.2021, 19:52

Chiar nu am mancat de mult o bucatica! Deliciu al copilariei!

mirela0911 1

22.08.2021, 15:58

Yummi!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao si fructe confiate