Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR in Dulciuri, 29 Noi 2021 | 3422 vizualizari

 

Un desert rapid, economic și delicios este această ”clătită mare cu fructe” făcută la cuptor (deci dietetic!) și care este originară din ținutul francez Limousin. La început, acest desert se prepara numai cu cireșe, dar de câțiva ani,patisierii francezi au acordat tuturor fructelor  statutul de ingrediente. Eu zic că merită să încercați, cu orice fructe aveți la îndemână, dacă vă doriți ceva dulce și ușor de preparat...
 Ingredientele sunt suficiente pentru o tavă de dimensiune medie, cu diametrul de 20 cm.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 100 grame de făină albă
  • 75 ml de lapte
  • 75 grame de zahăr tos
  • 2 mere
  • 25 grame de stafide aurii
  • 1-2 lingurițe de scorțișoară pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 vârf de cuțit de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 1 praf de sare extrafină
  • unt pentru uns tava
  • Pentru decor:
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu mere si stafide:

Merele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici.

Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre ele se pun stafidele și apoi se presară pudra de scorțișoară.

Separat se prepară compoziția de ”clătite” din: făină albă, ouă, zahăr tos, zahăr vanilinat, lapte, sare extrafină, praf de copt și bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine, până ce se dizolvă zahărul și compoziția se omogenizează, după care se toarnă în tava de copt, peste mere, având grijă să le cuprindă bine pe toate. 

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce preparatul se coace și se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor, se presară deasupra ”clătitei” zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilinat și când se răcește complet, se poate porționa și servi.

TIPS-URI

1

Alegeți mere coapte, dar tari și fără defecte.

2

Amestecați bine compoziția, ca să nu se formeze cocoloașe, iar zahărul să se dizolve.

3

Laptele trebuie să fie rece.

4

Pudrați ”clătita” imediat ce o scoateți din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu mere