Desert clatite cu branza si bezea

de Rocsi in Dulciuri, 3 Dec 2020 | 2131 vizualizari

 

Oare cui nu ii plac aceste clatite minunate? Sunt atat de delicioase, ca nu te poti opri la o singura clatita, trebuie sa mananci macar doua! Este adevarat, ca au cam multe calorii, dar o data, de doua ori pe an, nu cred ca ingrasa asa mult! Eu am ales sa le pregatesc cu indulcitor, dar stiti ca puteti folosi si zahar, in aceeasi cantitate. Trebuie sa le pregatiti si voi, nu puteti rata asa bunatate! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura de branza:
    • 500 gr branza de vaci
    • 2 oua
    • 5-6 linguri indulcitor pulbere
    • coaja rasa de lamaie
    • esenta de vanilie
    • esenta de portocale
    Mai aveti nevoie:
    • 12 clatite (reteta aici)
    • 3 oua mari
    • 4-5 linguri cu varf smantana de tara
    • 4 linguri indulcitor pulbere
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri indulcitor pentru bezea
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu branza si bezea:

Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de lamaie si mixati pana toate sunt incorporate. Separati cele 3 oua. Galbenusurile le mixati cu 4 linguri indulcitor si vanilia. Adaugati smantana si le amestecati bine. Luati cate o clatita, puneti o lingura plina cu umplutura (este de unde) si o impachetati. Puteti sa le si rulati.  Procedati astfel pana umpleti toate clatitele. Pregatiti un vas de ceramica, eu am folosit vase mai mici, pentru ca am impartit clatitele, asadar am folosit 3 vase. Asezati clatitele umplute una langa alta. Deasupra turnati amestecul cu smantana. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

In acest timp pregatiti bezeaua: Peste cele 3 albusuri puneti un praf de sare si le mixati pana obtineti o spuma. Adaugati indulcitorul lingura cu lingura si mixati la viteza mai mare, pana bezeaua devine ferma. Scoateti clatitele din cuptor, asezati bezeaua si o intindeti usor pe toate clatitele. Le introduceti iar in cuptor, circa 10-12 minute, pana bezeaua se rumeneste. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se racoreasca putin, apoi pot fi servite.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert Mulii - Degetele din clatite