Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri

de RODIMUR in Dulciuri, 14 Oct 2018 | 2315 vizualizari

 

N-am mai făcut de mult timp clătite, iar cele pe care le-am făcut acum au ieșit cu adevărat delicioase. Pufoase, plinuțe, aromate, cu un gust minunat...Sunt asemeni clătitelor americane, dar mult mai bune, pentru că au mere răzuite în compoziție, iar siropul de trandafiri folosit la  servit, le-a făcut de-a dreptul irezistibile.
Din ingredientele de mai jos am făcut 10 clătite de dimensiune mai mică (cu diametrul de aproximativ 12 cm), cam 5 porții (câte două/persoană).

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină albă
  • 350 ml lapte dulce, fiert și rece
  • 2 ouă
  • 50 grame de zahăr tos fin
  • 25 grame de unt
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 2 mere
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • sirop de trandafiri, pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri:

Mai întâi se mixează bine ouăle cu sarea, zahărul și vanilia, după care se încorporează cu atenție făina, (amestecată cu praful de copt) ca să nu se formeze cocoloașe. 

După ce făina a fost încorporată în întregime, se adaugă laptele, puțin câte puțin și untul topit. Apoi se adaugă și scorțișoara, iar la sfârșit compoziția pentru clătite trebuie să aibă consistența smântânii groase.

Se spală merele, se curăță de coajă și se răzuie pe răzătoarea mare, după care se adaugă în compoziția pentru clătite. Se amestecă pentru uniformizare și se pregătesc recipientele pentru prepararea clătitelor.

Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit clătite și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție. Se netezește cu polonicul compoziția din tigaie, pentru ca merele să fie distribuite pe toată suprafața clătitei și pentru a-i da o formă rotundă.

Se prăjesc clătitele la foc mic, pe ambele fețe, până se rumenesc frumos. 

Se servesc calde (sau reci) cu sirop de trandafiri (zmeură, vișine...) presărate cu zahăr, sau cu miere.

TIPS-URI

1

Clătitele se fac de post (cu apă minerală) și de frupt (cu lapte și ouă). Nu are rost să fie făcute cu ambele ingrediente (lapte și apă minerală).

2

Nu se începe prepararea compoziției pentru clătite cu amestecarea lichidelor, pentru că există riscul să se formeze cocoloașe la adăugarea celorlalte ingrediente solide, mai ales a făinii. În toate rețetele pe care le cunosc, ingredientele se adaugă în ordinea precizată mai sus.

3

Nu este neapărat necesar să stoarceți merele înainte de a le adăuga în compoziție. Clătitele sunt mai bune dacă merele sunt zemoase.

4

Dacă merele sunt foarte dulci, se poate renunța la zahăr.

5

Pentru că sunt mai grosuțe, aceste clătite trebuie prăjite mai mult, dar la foc mic, ca să nu se ardă.

6

Se servesc calde (sau reci) presărate cu zahăr pudră, cu miere, sau cu sirop. Siropul de trandafiri dă cel mai bun gust clătitelor cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ecler cu doua creme