Desert cornulete cu gem

de madi_marin in Dulciuri, 23 Mai 2020 | 11626 vizualizari

 

,,aluaturi de casa,,
 
Sursa Youtube

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt gras
  • 100 ml iaurt
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
  • coaja rasă de la o lămâie
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • 300 g făină
  • 3 g praf de copt
  • gem
  • zahăr pudră vanilat
  • extra făină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem:

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele.

Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura.

Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu mâna până se încorporează toată făina.

Pe blatul de lucru pudrat cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de 2 – 3 mm, care se se taie fâşii de 8 cm.

De-a lungul lor se pune gemul preferat ( cu consistenţă fermă), apoi se ridică marginile şi se presează cu degetele să se lipească. Se întoarce batonul cu lipitura dedesubt, apoi se taie în bucăţi de 3 cm ( se obţin astfel nişte perniţe).

Se mai poate rula fâşia unsă cu gem şi obţinem nişte mici rulouri.

Se coc 20 de minute la 180 g căldură sus/jos fără ventilaţie.

Se poate întâmpla să mai curgă gemul în timpul coacerii. De aceea, atunci când sunt gata, le luam imediat de pe tavă, astfel neavând timp să se întărească ce a curs în tavă şi cornuleţele să iasă urâte.

Se tăvălesc fierbinţi prin zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Smochine coapte a la Anna Olson