Desert cornulete cu iaurt si untura

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Sep 2020 | 12624 vizualizari

 

M-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata ,niste iaurt si m-am pus sa caut o reteta in care sa intre toate ingredientele astea. Am gasit-o, binenteles pe Bucataras, la bucataras Dana _Retetegg, au iesit niste cornulete de ti se topesc in gura.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g untura
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 100 g iaurt simplu, eu am avut iaurt cu 10% grasime de la Pilos, iaurt grecesc
  • faina cat cuprinde...mi-a intrat cca 450 g + pentru infainat blatul de lucru
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • Zahar farin pentru pudrat
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu iaurt si untura:

Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata intinde.

Am intins o foaie subtire, am asezat o farfurie deasupra si am decupat un rotund, apoi am taiat in 8 parti egale. Pe fiecare parte am pus din amestecul de gem de prune cu nuca macinata, apoi am rulat, formand cornuletul.

Am asezat cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade C, apoi am bagat tava in cuptor, pentru cca 20-25 min, cand incep sa se rumeneasca frumos sunt coapte. Le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.

Binenteles ca am mancat asa fierbine, la ce pofta aveam, nu a mai contat ca era fierbinte. Foarte bune, fragede, gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu iaurt si untura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura chinezeasca