Desert cornulete fragede cu nuca

de Rahela Velicu in Dulciuri, 3 Ian 2021 | 4855 vizualizari

 

Astea sunt cele mai fragede si bune cornulete, fetita mea le adora. "Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 50 g untura
  • 230 g faina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 150 g nuca
  • coaja de portocala
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu nuca:

Mixam untul impreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime.

 Adaugam galbenusul si incorporam.

Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita si faina si framantam un aluat foarte nisipos pe care-l dam la rece 40 de minute.

Formam bastoanse pe care le punem pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 14-15 minute maxim.

Imediat ce le scoatem din cuptor le rostogolim prin zahar pudra din abundenta. 

TIPS-URI

1

Sunt atat de fragede incat se topesc in gura.

2

Daca nu aveti untura, inlocuiti-o cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem