Desert cosulete cu dulceata si nuca

de Dea_Dea in Dulciuri, 19 Mar 2020 | 2884 vizualizari

 

Acum e acum, doamne le ador tare mult, dar nu le-am facut niciodata, poate va intrebati de ce ?Pentru ca nu stiu sau pentru ca intotdeauna facea altcineva si eu mancam :))

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr untura(la temperatura camerei)
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • dulceata de care aveti eu am folosit se zmeura.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete cu dulceata si nuca:

Aluat:
Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,  putin cate putin pana obtinem aluatul dorit, numai bun de modelat. Am luat cate o bucata de aluat , am pus-o in forma si am modelat-o dupa peretii formei. Trecem acum la umplutura.
Umplutura:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, se adauga nuca macinata si se amesteca cu o spatula de jos in sus.
Punem in cosulete dulceata si deasupra spuma de ou cu nuca. Le vom coace in cuptorul preincalzit la 170 Celsius pentru 20-30, pana incep sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Marlenka