Desert cosulete cu mousse de ciocolata

de Lau in Dulciuri, 19 Sep 2020 | 2127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 600 ml frisca lichida
  • 20 g unt
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete cu mousse de ciocolata:

Aluatul de foietaj dezghetat la temperatura camerei,il taiem patratele de cca 9 pe 9.

Crestam lateralele fara sa taiem colturile,impaturim marginile suprapunanadu-le una peste alta,aliiniind colturile opuse,

Intepam cu furculita in mijloc ,ungem amrginile cu oul batut si dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa le umplem cu crema.

Mousse de ciocolata-intr-un bol adaugam ciocolata,untul si 300 ml de frisca.Topim la bain marie,amestecand continuu pana ce se topeste si se omogenieaza.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp mixam restul de frisca rece si adaugam treptat crema de ciocolata,pana ce se incorporeaza toata.

Umplem cosurile cu moussul de ciocolata si decoram dupa preferinta

Dam la rece 30 min inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Primul meu tort