Desert cozonac Babka

de Lau in Dulciuri, 5 Ian 2020 | 3025 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
M-am inspirat de la Mitnita

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g unt moale
  • Umplutura
  • 30 g cacao
  • 50 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar
  • 120 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • Sirop
  • 260 g zahar
  • 160 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Babka:

Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen.

Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.

Crema-ciocolata o topim cu untul pe baie de aburi si amestecam cu restul de ingrediente (fara nuca) pana ce devine o pasta omgena.

Impartim aluatul in 2, una o punem inapoi in frigider.

Intindem aluatul pe masa infainata sub forma de dreptunghi.

Ungem aluatul cu jumatate din crema adaugam nuca macainata sau tocata.

Rulam aluatul si il taiem in 2 pe lungime, il impletim si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam cozonaci sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul(cca 1 ora)

Dam tavile in cuptorul incalzit pentru cca 40 min, la 180 grade C.

In timp ce cozonacii sunt in cuptor facem siropul, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si se leaga un sirop.,

Scoatem cozonaci(facem proba cu scobitoarea)lasam sa se raceasca cca 5 min dupa care ii ungem cu sirop.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Babka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

05.01.2020, 21:04

Imi place!

dantes 1

06.01.2020, 10:02

Bun!

Lau 1

06.01.2020, 17:52

Cristina era trecut 2 pliculete la 7 g ,mi sa parut si mie mult dar nu s-a simtit drojdia la gust

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone