Desert cozonac cu fistic si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 13 Apr 2018 | 3672 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 g drojdie
  • Umplutura
  • 100 g fistic
  • 100 g zahar
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • esenta de rom
  • uns
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu fistic si ciocolata:

Umplutura-cernem faina intr-un bol mai mare adaugam zaharul, sarea, amestecam facem o adancitura in mijloc, intr-un bol dizolvam drojdia cu putin lapte, 2 linguri faina si o lingurita zahar, turnam amestecul in adancitura facuta si lasam 10 min.

Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, coaja de portocala, lamaie, branza de vaci si amestecam. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat si la final untul topit (sa fie caldut), framantam un aluat omogen si elastic.

Acoperim cu un prosop si lasam intr-un loc cald pana ce isi dubleaza volumul.

Crema-Topim ciocolata impreuna cu laptele.

Mixam albusurile cu zaharul pana ce devin o bezea, adaugam ciocolata, cacao, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Fiecare bucata o vom intinde in foi dreptunghiulare, groase de cca 0,5 cm si lungi cat tava in care vom caoce cozonacul.

Fiecare foaie o ungem cu crema de ciocolata, adaugam fisticul si rulam pe lungime, apoi impletim cate 2 rulouri,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cald 20 min, timp in care isi vor dubla volumul.

Ii ungem cu oul batut cu lapte si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min, la 180 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu fistic si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza