Desert cozonac cu gem, de post

de Nepotii_si_bunica in Dulciuri, 28 Iun 2020 | 2740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 30 ml ulei
  • ~300-400 ml apa minerala
  • 4 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem mai gros, de oricare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu gem, de post:

Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia.   Intr-un bol cernem faina, punem sarea, uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Restul de apa minerala o punem pe foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si le lasam pana ce acesta se topeste. Sa nu fie foarte fierbinte. Turnam peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina sau apa minerala, dupa caz.   Framantam aluatul pana devine elastic si nelipicios. Il lasam la loc caldut sa isi dubleze volumul.   Impartim aluatul in doua parti egale, intindem fiecare in forma dreptunghiulara si ungem cu gem toata suprafata (eu am folosit gem de prune cu nuca si gem de gutui). Rulam cat mai strans si punem in tava tapetata cu hartie de copt.   Lasam 20 minute sa mai dospeasca apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos si este copt (se face testul cu scobitoarea sau cu un cutit cu lama mai lunga si subtire introdus in mijlocul cozonacului. Daca iese curat, e copt cozonacul).   Sa aveti pofta buna!

TIPS-URI

1

E bun orice gem cu conditia sa fie mai gros, eventual se poate adauga nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu gem, de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu capsuni