Desert cozonac cu nutella si fructe

de Lau in Dulciuri, 17 Apr 2017 | 3709 vizualizari

 

Delicii pentru Paste

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 200 g zahar
  • 50 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocale
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 400 ml lapte
  • esenta de rom
  • Umplutura
  • 300 g nutella
  • fructe confiate(mango.nuca de cocos,stafide,banane,rahat)
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nutella si fructe:

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, o lingurita zahar, acoperim cu un prosop si lasam cca. 10 minute, pana ce apar basicute deasupra.

Adaugam galbenusurile batute bine, impreuna cu ouale si zaharul, esenta, coaja de portocale, sarea si untul topit, amestecam adaugand treptat, laptele caldut, framantam un aluat omogen pe care, la final, framantam 10 min cu uleiul.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit, pana ce isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 4 bucati egale.

Intidem fiecare bucata de aluat, o ungem cu nutella si deasupra adaugam fructele (pe care le-am imuiat in apa cu putina esenta de rom), rulam aluatul. Impletim cate 2 suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa mai creasca cca. 15 min, dupa care ungem cozonacii cu oul batut cu putina sare si laptele.

Dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nutella si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mure si mascarpone