Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata

de costi7hector in Dulciuri, 15 Apr 2018 | 3333 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina
  • 900 ml lapte caldut
  • 9 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g unt topit
  • coaja a 3 lamai si de la o portocala
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 pliculete drojdie uscata
  • sare
  • Umplutura 1:
  • 200 g crema tartinabila de ciocolata
  • 100 g nuca
  • 70 g stafide
  • Umplutura 2:
  •  50 g cacao
  • 100 g stafide
  • 80 g zahar pudra
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata:

Mai intai se pregateste maiaua: se pune drojdia in laptele caldut, se adauga 6 lingurite de zahar si zaharul vanilinat si amestecam bine cu un tel, pana se dizolva drojdia. Se lasa 5-10 minute, apoi punem amestecul intrun castron mai mare, se adauga galbenusurile, untul topit si coaja de citrice si se omogenizeaza. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia.

Se pune aluatul intrun bol mai mare uns cu ulei si se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Apoi se da la frigider pentru circa 12 ore.

Intre timp se pun stafidele la hidratat in apa calduta amestecata cu esenta de rom. Se pregateste umplutura.Pentru umplutura cu crema de ciocolata se amesteca crema de ciocolata, nuca macinata si stafidele, iar pentru umplutura de cacao se amesteca praful de cacao cu zaharul pudra si cu stafidele.

Se infaineaza blatul de lucru, se scoate aluatul si se imparte in 5 bile. (Eu i-am facut in forme mai mici de cozonac, daca aveti forme mai mari, probabil vor iesi 3 cozonaci). Fiecare bila se imparte in 2 bucati de aluat. Se intinde cu sucitorul bucata de aluat, apoi se asaza umplutura, lasand marginile libere. Se unge una din margini cu ou apoi se ruleaza aluatul.Se face si urmatorul rulou apoi se impletesc usor cele doua rulouri si se asaza in forma de cozonac. Dupa ce se formeaza toti cozonacii, se mai lasa la cald circa 30 de minute ca sa creasca, apoi se dau la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 de grade.

Se servesc cu pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

kytz 1

16.04.2018, 06:26

Cred că a fost foarte bun! Bravooo!

Gheorghita_T 1

18.04.2018, 17:19

Arata foarte bine!

dantes 1

19.04.2018, 08:35

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine