Desert cozonac floare cu nuci

de Oana in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 20700 vizualizari

 

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina alba
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar brun
  • 1 lingurita esenta de rom
  • cate o lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt

Umplutura:

  • 300 gr crema de ciocolata
  • 200 gr nuca maruntita
  • plus 1 galbenus pentru uns
  • 3 linguri zahar pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac floare cu nuci:

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10 minute. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, restul de zahar, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si de portocala si esenta de rom. Mixeaza putin sa se amestece ingredientele. Adauga maiaua, apoi faina, putin cate putin si lasa la framantat 15 minute. Acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.

Presara faina pe masa, rastoarna aluatul si imparte-l in patru. Pe o hartie de copt, intinde o foaie rotunda de marimea tavii in care coci cozonacul. Unge-o cu crema de ciocolata, presara nuca maruntita si acopera cu alta foaie de cozonac. Unge din nou cu crema, presara nuca, pune a treia foaie, iar ciocolata si nuca si acopera cu ultima foaie. Pune in centru un pahar, apoi taie cozonacul in patru, apoi 8 si la final in 12 felii. Rasuceste cate doua felii in exterior de doua ori si formeaza petalele florii de cozonac. Priveste cu atentie, nu-i greu deloc! Acopera-l din nou cu un prosop si mai lasa-l sa creasca 20 de minute.

Unge cozonacul cu galbenusul de ou si presara deasupra zahar, apoi coace-l in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste deasupra. Scoate-l apoi din cuptor si lasa-l sa se raceasca pe un platou. Nu-i asa ca arata grozav? 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac floare cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MichelaStaicu 1

21.07.2017, 15:47

Arata grozav! Voi incerca si eu reteta!

iuliapascu 1

23.12.2017, 23:34

tocmai ce am incercat reteta....delicios mi a iesit , multumim

Oana 1

04.01.2018, 11:49

Ma bucur! Si eu am facut de curand, se face foarte usor!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci