Desert crema Mojito cu ricotta

de Catalina L in Dulciuri, 14 Aug 2017 | 2149 vizualizari

 

O crema mousse delicata si eleganta. O veritabila pauza tropicala servita intr-un pahar sau cupa, o explozie racoritoare si mentolata.
Pentru a face acest desert m-am inspirat de la aceasta reteta canadiana-aici si am profitat de ocazie pentru a face un Mojito :) Noroc!
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/crema-mojito-cu-ricotta.html

 

INGREDIENTE

  • 25 cl de smantana lichida
  • 75 g de zahar
  • 250 g de ricotta
  • 2 linguri coaja de limetă (lamaie verde)
  • 1 mana buna de foi de menta
  • sucul de la 2 limete
  • 2 linguri de rom
  • foi de menta si coaja de limeta pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema Mojito cu ricotta:

In bolul robotului, incepeti sa bateti smanatana, adaugand zaharul treptat.

Adaugati ricotta, coaja rasa de limetă, menta tocata marunt si continuati sa bateti.

Varsati sucul de limetă, rom-ul si bateti inca cateva minute pana obtineti o crema care se tine bine.

Puneti crema in pahare sau castronele de prezentare si dati la rece cel putin 2 ore.

Decorati inainte de servire cu un pic de menta si cu coaja rasa de limetă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema Mojito cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat