Desert cu iaurt si fructe

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Mai 2018 | 2591 vizualizari

 

Am dat iama-n fructele din congelator alea putine care au ramas sa scap de ele, ca acum vine vremea sa pun altele-n loc....

 

INGREDIENTE

  • Crusta de biscuiti
  • 260 g biscuiti cu cacao
  • 65 g unt cu 80% grasime ( topit )
  • 35 ml lapte
  • pentru umplutura
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 200 g zahar
  • 200 g smantana dulce cu 30% grasime
  • 6 foi gelatina -10 g
  • 470 g iaurt grecesc cu 10% grasime
  • fructe
  • capsuni proaspete
  • zmeura si afine congelate ( pe astea nu le-am cantarit , cate am mai avut)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu iaurt si fructe:

Am maruntit biscuitii, apoi am pus in ibric laptele si untul si am pus pe foc pana ce untul s-a topit, apoi am adaugat peste biscuiti.

Am luat o forma de sticla cu diametrul de 30 cm, am pus folie alimentara apoi am intins biscuitii formand baza prajiturii. Separat am pus la hidratat in apa rece gelatina.

Intr-un castron de inox am pus ciocolata bucatele, zaharul si smantana dulce, am asezat castronul pe baie de aburi si am amestecat pana ce s-a topit ciocolata si zaharul. Am tras de pe foc castronul, am stors gelatina de apa si am incorporat-o in ciocolata, apoi am adaugat iaurtul si zmeura si am mixat cca 5 min. Acest amestec l-am turnat peste crusta de biscuiti, nu inainte de a orna pe margini cu jumatati de capsuni. Am dat forma la frigidet cateva ore, apoi am ornat cu afine si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort trunchi de copac