Desert cu sampanie si zmeura

de Xandrinne in Dulciuri, 6 Dec 2014 | 3003 vizualizari

 

Reteta acestui desert cu fructe am descoperit-o intr-o emisiune culinara, de pe Euforia; nu mai retin cum se numea emisiunea, mi-am notat in caiet doar reteta, fara alte amanunte.
In reteta originala s-au folosit zmeura, afine, coacaze, mure si cirese. Eu am pus doar zmeura, adica ceea ce aveam in casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri sampanie,
  • fructe.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu sampanie si zmeura:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, la bain marie; adaugam sampania si amestecam cu telul pana se ingroasa compozitia.
In forme mici (eu am folosit pe cele de silicon, pentru briose) asezam fructele, iar deasupra turnam cam trei lingurite (chiar linguri, in cazul meu) din compozitie.

Introducem formele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade. Le-am scos dupa ce au trecut testul scobitorii (iar nu pot spune cat le-am lasat in cuptor, oricum, vreo 25 de minute tot au stat la copt).

Am indraznit sa le pudrez cu zahar. Si le-am garnisit cu alte cateva boabe de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu sampanie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cu lamaie si zmeura