Desert fudge cu ciocolata si afine

de Catalina L in Dulciuri, 13 Aug 2020 | 2693 vizualizari

 

Nimic mai simplu si mai rapid de facut.
Fudge este o delicatesa de origine americana realizata cu unt, lapte si zahar si parfumata cu ciocolata, vanilie sau unt de arahide.
De obicei se foloseste lapte condensat dulce eu am pus natur fara zahar si am adaugat indulcitor natural.
Am obtinut astfel o reteta cu putini carbohidrati .
Binenteles ca puteti pune zahar in loc de indulcitor .
https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/fudge-cu-ciocolata-si-afine-reteta-low.html

 

INGREDIENTE

  • 160 ml de lapte condensat fara zahar
  • 3 linguri indulcitor natural erithritol sau zahar
  • 150 gr de ciocolata neagra 85%
  • 20 g de unt
  • 60 g de afine
  • 40 gr de migdale feliate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fudge cu ciocolata si afine:

Puneti la prajit migdalele feliate. Colorati-le si luati de pe foc.

Intr-un castron puneti laptele concentrat, adaugati ciocolata rupta bucati, indulcitorul/zaharul si untul.

Amestecati la bain-marie pana cand ciocolata se topeste si veti obtineti un amestec omogen.

Puneti afinele si o treime din migdalele feliate. Amestecati.

Intr-o forma de chec in silicon puneti pe fund o treime  din migdalele feliate.

Puneti ciocolata, tasati bine si acoperiti cu restul de migdale feliate.

Puneti un film alimentar deasupra si dati 1 ora minimum la congelator.

Taiati in portii si pastrati la rece.

Excelent !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fudge cu ciocolata si afine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură