Desert fursecuri 3 2 1

de gaby_gabytza in Dulciuri, 13 Ian 2020 | 2400 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun
Reteta m-am inspirat de la Savori Urbane

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g unt
  • 50 g untura
  • 1 esenta vanilie
  • umplutura
  • gem de mere
  • gem de prune
  • decor
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri 3 2 1:

Mixez untul cu untura si zaharul pudra. Dupa ce le-am mixat bine, adaugam oul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam faina si amestecam aluatul cu mana pana iese un aluat mai lipicios. Il acoperim cu o folie si il dam la frigider min 30 min.

Infainam foarte bine masa de lucru si sucitorul. Rupem o bucata din aluat si il intindem. Decupam ce forme dorim din el dar sa fie cate doua la fel pentru a le lipi impreuna.In unele forme am decupat cate un cerc mic.Dupa le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le dam la cuptor pana incep sa se rumeneasca usor dedesupt cel mult 10 min.

Dupa ce s-au racit, luam cate doua de fiecare (una simpla si una cu un cerc mic decupat) si le umplem cu gem dupa care le dam prin zahar pudra. Procedam la fel si cu restul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri 3 2 1" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada