Desert fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Dec 2018 | 3963 vizualizari

 

Am pregatit aceste fursecuri pentru Craciun. Sunt foarte bune langa o cana cu lapte. Din pacate, nu s-a mentinut stampila foarte bine pe toate fursecurile, iar un mic secret este ca aluatul trebuie sa fie rece. Deci, daca aluatul se inmoaie in timp ce decupati fursecurile, se mai introduce cateva minute la congelator. 

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina (sau cat cuprinde)
  • 100 g unt
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 1 plic de Finesse cu lamaie de la Dr. Oetker (6 g)
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate:

Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas. Se adauga untul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si plicul cu lamaia Finesse. Se framanta un aluat nelipicios si se mai adauga faina daca este necesar.  Se formeaza o bila care se da la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata si se decupeaza cu o forma rotunda. Se stampileaza cercurile de aluat (se poate da stampila prin faina pentru a se desface mai usor de pe aluat). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se aseaza fursecurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand acestea sunt coapte.

Fursecurile cu aroma de lamaie se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea