Desert fursecuri cu gem

de Mitinita in Dulciuri, 26 Iul 2018 | 1921 vizualizari

 

Fursecuri cu gem este o reteta de fursecuri fragede cu unt, stampilate cu forma si lipite cu gem. 

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 125 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • un baton de vanilie
  • putina sare
  • gem, pentru lipit fursecurile
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu gem:

Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.

Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat care aduce cu consistenta plastelinei. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.

Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele rotunde de biscuiti.

Se stampileaza. Daca stampila se lipeste de aluat, o puteti da mai intai prin faina.

Se coc la cuptor 10 minute, la 180 de grade C sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca.

Se lipesc cate doua fursecuri cu gem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Viviana,,