Desert fursecuri cu gem de zmeura

de lucy2002 in Dulciuri, 19 Ian 2020 | 6191 vizualizari

 

Fursecuri fragede, aromate, care pot fi pastrate chiar si pentru o saptamana daca rezista ;)
M-am inspirat de la Clementina
Multumesc frumos!
Eu am modificat reteta si am folosit ingredientele pe care le aveam la indemana .
,,Bunatati de Craciun''

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 250 gr margarina Rama
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • Umplutura:
  • gem de zmeura
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu gem de zmeura:

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat sa incorporat faina.

Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau mai bine de pe o zi pe alta.

 Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in patru. Luam cate o bucat de aluat si o intindem cu sucitorul si o portionam cu ajutorul cutitului dimensiunea dorita dreptunghiuri, patrate sau forme de stelute, cercuri, braduti etc Eu am ales varianta dreptunghiuri.

Am pus in fiecare dreptunghi gem de zmeura si l-am facut sul, dandu-i forma de tigareta, asezandu-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Tava se introduce la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumenesc usor.

Cat sunt caldute, se tavalesc prin zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici