Desert fursecuri cu portocale si migdale

de Rocsi in Dulciuri, 10 Ian 2022 | 3351 vizualizari

 

Am pregatit pentru Craciun aceste fursecuri aromate si fragede! Am mancat din ele, cred ca cele mai multe, pentru ca adoooor fursecurile! Cat de curand am in plan sa le fac iarasi, sa imi pun in cutii si sa servesc de cate ori am pofta! Au iesit aromate, exact asa cum imi doream!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr iaurt
  • 4 linguri untura
  • 1 ou mare (sau 2 mai mici)
  • 100 gr indulcitor pudra 1:2 (sau 150-200 gr zahar pudra)
  • 200 gr faina de migdale
  • 250 -270 gr faina alba
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf de lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • sare
  • 200 gr ciocolata 50% cacao cu indulcitor
  • 50 ml lapte
  • bombonele
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu portocale si migdale:

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un bol cerneti faina de migdale, faina alba, praful de copt si bicarbonatul. Incepeti si adaugati din ingredientele uscate. Mixati cat puteti, apoi amestecati cu o paleta de silicon. Va rezulta un aluat usor lipicios. Il inveliti in folie alimentara, il dati la frigider 2 ore. Dupa acest timp, scoateti aluatul de la frigider (sau puteti scoate doar o bucata). Rupeti bucatele, le dati forma de potcoava sau bastonase. Le asezati in tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute. Le scoateti cand sunt gata, le lasati sa se raceasca in tava. Ciocolata rupa bucatele, o puneti intr-un bol de inox cu laptele, o topiti pe baie de aburi, amestecand continuu. Treceti fursecurile reci, doar la capete, prin ciocolata topita si le asezati in tava, pe hartie de copt. Presarati bombonele si le lasati pana ciocolata este bine uscata. Le pastrati in cutii metalice cu capac, la loc racoros. Din aceasta cantitate, mi-au iesit aproximativ 3 tavi mari cu fursecuri. Sa le serviti cu pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu portocale si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

15.01.2022, 20:30

Si mie, Madi!

miki_a 1

16.01.2022, 12:57

Suuuuună tareeeee bine combinația! Dă-mi o idee...de unde cumpăr în siguranță fåină de migdale? Firmă, site, cantitate, preț...sau ce ar trebui să conteze când o cumpăr? Merci!

mirela0911 1

16.01.2022, 16:57

Tare frumusele sunt si sigur delicioase!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello, desertul care cucereste prin gust si aroma fina a nucii de cocos