Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Apr 2017 | 4838 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 300 gr unt gras (80% grasime) sau untura de porc
  • 200 gr zahar tos
  • 2 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie dupa gust
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • bombonele colorate
  • sclipici alimentar
  • cristale de zahar colorat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, ouale, praful de copt, amestecam.

Incorporam apoi faina si obtinem un aluat usor faramicios pe care il vom impacheta in folie alimentara si il vom tine 1 ora, la rece.

Umplem recipientul presei de biscuiti cu aluat rece, formam fursecurile direct in tava neunsa si necaptusita cu hartie de copt, apoi le coacem la temperatura de 175 grade C, pana devin usor aurii.

Le scoatem din tava si le lasam la racit complet.

Topim ciocolata intr-o craticioara in 50 ml lapte, cu ajutorul unei pensule, pictam fursecurile dupa pricepere si inspiratie si le decoram in hainute de sarbatoare, folosindu-ne de bombonele diferit colorate, de cristale de zahar colorat si sclipici alimentar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine 2