Desert fursecuri zebra cu gris si cacao

de laura_n in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 11103 vizualizari

 

Pentru Mosul cel bun!
Aceste fursecuri vi le aduc de la Iuliana Florentina Avram care ma topeste cu retetele ei frumoase.
Eu le-am placut imediat ce le-a adus pe blogul ei, astfel ca nu a durat mult pana sa le fac.
Reteta ei o gasiti aici: http://retetefeldefel.ro/fursecuri-cu-gris-si-cacao/
Eu am gresit ceva la aceasta reteta, astfel ca fursecurile au iesit mai plate, nu atat de bombate si frumoase, insa atat de pufoase, incat raman fursecurile mele favorite.
Multumesc mult, Iuliana! Sunt tare incantata de ele!
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 200 gr gris
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 40 gr unt
  • 40 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 2 linguri lapte praf
  • 100 ml lapte dulce
  • cacao
  • zahar cu rom
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri zebra cu gris si cacao:

Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf si praful de copt. In alt vas topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam.

Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua. 

Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si omogenizam. 

Aici eu am omogenizat, mi s-a parut ca a iesit prea densa compozitia si am adaugat si laptele, dupa care am amestecat. Mi s-a parut apoi prea moale, si am mai adaugat un pic de faina. Am lasat la rece compozitia, astfel ca grisul s-a umflat si a rezultat un aluat dens, modelabil, dar usor moale.

Formam bilute de marime potrivita, le tavalim prin cacao amestecata cu zahar cu rom, apoi le asezam in tava de copt, la distanta de 2 cm unul de altul.

Le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 20 minute. 

Le scoatem, apoi le transferam cu atentie pe un gratar de bucatarie si le lasam la racit.

Nu s-au intarit, nu s-au uscat, au iesit atat de pufoase si atat de bune.

Nu sunt foarte dulci, merg de minune la o cafea. 

TIPS-URI

1

Puteti presara zahar pudra peste ele, daca le doriti mai dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri zebra cu gris si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

15.12.2015, 14:48

Eu inca nu am servit cafeluta > Vrei ?

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:58

ce frumoooosi

Rahela Velicu 1

28.08.2021, 20:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca