Desert galuste cu prune

de MotanLaOale in Dulciuri, 27 Aug 2012 | 34012 vizualizari

 

Am crescut cu aceste galuste facute de bunica mea. Sunt foate bune! Postez reteta cu speranta ca vor fi facute si de altcineva. Merita incercata, daca va plac prunele!

 

INGREDIENTE

  • 300 g cartofi
  • 100 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 20 prune micute
  • 100 g zahar tos
  • 2 lingurite cu varf scortisoara
  • 100 g pesmet
  • 30 ml ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu prune:

Am pus cantitatile pentru 16-18 galuste. Se pot face cate portii vreti deodata. Eu am facut 2 portii si au iesit 36 galuste.

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare. Se lasa apoi sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu scortisoara.

Prunele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte, sa nu iasa zaharul). In interiorul prunelor, in locul samburilor se pune zahar cu scortisoara si se pun pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pun 30 ml ulei, se adauga pesmetul si se rumeneste pana devine auriu. Cand se raceste se amesteca cu zaharul ramas de la umplerea prunelor.

Peste cartofii raciti se pun ouale si faina si se amesteca formand o coca lipicioasa. Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!

Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustile.

Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem pruna in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca. Se pune pe un blat infainat si se pregatesc la fel toate galustele. Eu le fac mici, sa fie coca putina si pruna suculenta.

Se pune la fiert o oala cu apa si sare. Galustele se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei. Cand sunt gata ele se ridica singure la suprafata apei.

Se iau cu paleta si se tavalesc prin pesmet, apoi se pun pe platou.

Asa se fierb toate pe rand.

Se servesc caldute sau reci. Daca mai este nevoie se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust. Mie imi plac mai acrisoare!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (81)

dicota 1

22.09.2016, 17:39

"Am crescut cu aceste galuste..."

MotanLaOale 1

22.09.2016, 20:43

M-am oprit, in curand o iau inapoi

Ina 1

22.09.2016, 20:56

))))))))))))) ))))))))))))))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Găluște cu prune