Desert gofre belgiene

de Geanina87 in Dulciuri, 29 Oct 2019 | 2722 vizualizari

 

O reteta usoara, delicioasa si de succes in preprararea micului dejun.Sunt bune atat calde cat si reci, de mentionat ar fi ca atunci cand sunt calde sunt usor crocante, iar cand se racesc sunt moi.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 g unt topit
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gofre belgiene:

Separam ouale. Peste galbenusuri punem zaharul, untul topit, faina amestecata cu praful de copt, esenta si laptele putin cate putin amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Batem spuma tare albusurile si cu sarea, apoi incorporam cu cealalta compozitie folosindu-ne de o spatula. Amestecam usor de jos in sus. 

Punem aparatul de gofre in priza pt a se infierbanta si cu un polonic turnam din compozitie. Inchidem capacul si asteptam sa se coaca timp de 2-3 minute. Eu le-am servit cu sos de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre belgiene" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat