Desert gofre cu iaurt

de deyutzky in Dulciuri, 15 Mar 2020 | 13977 vizualizari

 

De cand am descoperit aceasta reteta de gofre cu iaurt, doar asa le-am pregatit. 
Imi place ca ies moi si deloc inecacioase.
Reteta din care m-am inspirat am vazut-o pe site-ul lalena.ro
 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • 1/4 lingurita sare
  • 170 ml chefir/iaurt/lapte batut
  • 130 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ulei pentru uns formele

Optional:

  • fructe pentru servire
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gofre cu iaurt:

Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel. 

Adaugam iaurtul si amestecam.

Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga.

Ungem formele cu putin ulei, apoi turnam in centrul formei un polonic de aluat. Il lasam pur si simplu, fara sa-l intindem.

Inchidem capacul aparatului si asteptam 1- 2 minute. Sunt gata cand sunt rumenite. 

Procedam la fel si cu restul de aluat.

Le servim imediat, simple sau cu ce topping va place. 

Pofta Buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars