Desert gofre (Vafe)

de deyutzky in Dulciuri, 4 Apr 2017 | 35033 vizualizari

 

De putin timp, mi-am luat aparat de facut gofre, pe care mi-l doream de mult timp si evident ca trebuia sa-l testez, nu? :)) Daca si voi sunteti innebuniti dupa gofre (cum sunt eu :))), chiar va recomand sa va luati un astfel de aparat.
Pentru reteta m-am inspirat de la Laura Adamache. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 9 bucati:
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 325 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • putin ulei pentru uns placile
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gofre (Vafe):

Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam.

Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua. Amestecam bine pana la omogenizare. La final adaugam untul topit si racit. Adaugam acum si esenta de vanilie. Aluatul va fi ca o smantana mai groasa. 

Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga, apoi ungem placile cu putin ulei. 

In centrul placii, punem un polonic de aluat (fara sa-l intindem), apoi inchidem capacul si asteptam 1-2 minute maxim. Sunt gata cand se rumenesc. Cel mai bine este sa verificati dupa 1 minut, iar, daca mai este nevoie, mai lasati, pana cand e gata.

Se servesc simple alaturi de o cana cu lapte cald (cum imi plac mie:X) sau cu Nutella, gem, miere si orice va mai place. 

Va doresc pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre (Vafe)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu nuci si gutui