Desert gogosi braziliene

de Auras12 in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 3461 vizualizari

 

Poftele mele de graviduta ;) M-am inspirat de pe gustos.ro si mi-au iesit niste gogosici delicioase :) yammy

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 110 gr. zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 15 gr. unt
  • 400 gr. faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • nuca de cocos
  • ulei

Pentru sos:

  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 ml. lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi braziliene:

    Intr-un bol, mixez cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana isi schimba culoarea. Adaug esenta de rom, coaja de lamaie si apa. Amestec si apoi, adaug faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput, amestec faina cu o lingura de lemn, apoi framant cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Pun peste aluat, untul la temperatura camerei, taiat cubulete si framant pana se incorporeaza tot si devine neted. Impachetam apoi in folie si lasam sa se odihneasca timp de o ora. 

    Intre timp, pregatesc sosul de cacao. Intr-un bol, pun cele doua linguri de cacao cu cele doua linguri de zahar pudra, amestec si torn treptat laptele. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire. Lasam sosul de cacao la o parte si, daca timpul de odihna al aluatului a trecut, il iau si il impart in bucatele mici, cam cat o nuca. Fiecare bucatica o modelez intre palme, dandu-i forma de bila. Le prajesc in ulei incins, la foc mediu. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Apoi, fiecare gogosica o trec prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi braziliene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise