Desert gogosi pufoase ca la bunica

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Oct 2020 | 8531 vizualizari

 

Cand ai pofte, ai pofte...dar nu eu am avut pofte, eu doar am prestat...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata ( 7 g )
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 350 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • Pentru prajit
  • ulei
  • Optional
  • dulceata ( la alegere )
  • nuttella
  • zahar farin
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase ca la bunica:

Intr-un castron incapator am pus drojdia uscata, lingura de zahar si am turnat 100 ml lapte caldut, am amestecat si am lasat sa se activeze drojdia, cca 10 min. Apoi am adaugat cele 2 galbenusuri, zaharul vanilat, sarea si lamaia, am omogenizat si am alternat cu faina si restul de lapte. Am obtinut un aluat nu foarte tare, l-am acoperit cu un servet si l-am lasat la crescut cca 1 ora, la loc cald, am facut focul la cuptor sa incalzesc bucataria si daca tot mergea cuptorul am transformat cele doua albusuri intr-o Pavlova mica, nimic nu se risipeste....:)))))))))))))))

Dupa ce a crescut aluatul am infainat blatul de lucru am impartit aluatul in doua si am intins o foaie nu foarte groasa, cu ajutorul unui pahar am decupat gogosile, resturile de la decupaj le-am lasat asa cum au iesit, le-am lasat pe toate sa mai creasca cca 10 min. Am pus in tuci ulei si l-am lasat sa se incinga bine apoi am pus la prajit gogosile, le-am intors pe ambele parti, apoi le-am scos pe servet sa absoarba surplusul de ulei. Se pudreaza cu zahar sau se servesc cu nuttella sau dulceata, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat (by ina)