Desert gris cu lapte

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Apr 2017 | 6821 vizualizari

 

Pentru mine, grisul cu lapte este unul dintre deserturile copilariei. Imi place cu mult sirop de zahar, stiu, sunt multe calorii, dar din cand in cand, ii putem rasfata pe cei dragi cu asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 7 linguri gris
  • Pentru siropul de zahar:
  • 1 lingura zahar si apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gris cu lapte:

  

Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se lipeasca.

Cand incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si zaharul vanilat si apoi, se mai amesteca un pic, in functie de gros il dorim, apoi se da de pe foc.

 Pentru siropul de zahar, se caramelizeaza o lingura cu zahar intr-un ibric, cand devine auriu, se pune cu grija apa, mai multa sau mai putina apa, in functie de cat sirop dorim, eu fac mai mult sirop.

 La final, se toarna grisul in farfurii si apoi si siropul fierbinte pe margine si putem face si figuri haioase pentru cei mici.

 Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/gris-cu-lapte.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor