Desert inghetata cu ciocolata si visine

de Oana in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 8804 vizualizari

 

Azi ne racorim cu o inghetata delicioasa cu ciocolata si visine!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 400 ml lapte 3.5% grasime
  • 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 praf de sare
  • 150 gr visine fara samburi (sau congelate)
  • Sos de visine:
  • 150 gr visine fara samburi
  • 50 gr zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu ciocolata si visine:

Sos de visine: Pune intr-o craticioara visinele si zaharul, amesteca usor pe foc mic si lasa-l sa fiarba pana se ingroasa putin. Blendeaza-l apoi pana obtii un piure fin si lasa-l sa se raceasca.

Inghetata: Amesteca intr-o craticioara smantana pentru frisca si laptele si pune-le la foc mic pana incep sa fiarba. Separat, mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zaharul brun pana se umfla bine si se topeste zaharul.

Rupe ciocolata bucatele, pune-o intr-un castron si toarna peste ea putin din laptele fierbinte de pe foc. Amesteca pana se topeste si devine cremoasa.

Toarna restul de lapte fierbinte in fir subtire peste crema de galbenusuri, amestecand in continuu cu un tel. Adauga apoi ciocolata topita si incorporeaza bine. Pune vanilia si praful de cacao. Omogenizeaza totul cu telul si multa compozitia din nou in oala si pune pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca, amestecand mereu cu telul.

Rastoarna amestecul de ciocolata intr-o tava de iena sau o forma ce va merge apoi la congelator. Pune deasupra visinele fara samburi, apoi sosul de visine, din loc in loc. Amesteca usor cu lingura pentru un efect marmorat.

Lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei, apoi muta forma in congelator pentru minim 6 ore.

Inainte de servire, lasa inghetata 10 minute la temperatura camerei, apoi pune cupe generoase in cornete de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe de sezon (primavara)