Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone

de katty in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 2694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 350 gr miez de pepene galben
  • un praf de sare
  • menta verde si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone:

 Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea, intr-un vas pe bain-marie si se amesteca bine. Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da jos, se adauga vanilia si se lasa la racit.
In crema de oua racita, se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.
Miezul de pepene il mixam si il adaugam comopzitiei impreuna cu frisca batuta spuma tare. Turnam compozitia intr-un vas si il dam la congelator. Amestecam inghetata din ora in ora, de 2-3 ori, pentru a nu se forma ace de gheata. Servim inghetata in cupe, ornata cu ciocolata rasa si frunza de menta.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

kytz 1

27.07.2017, 12:43

Waw! Delicioasă și super fresh!

Rocsi 1

27.07.2017, 20:41

Nu refuz o portie, daca imi dai!

miki_a 1

28.07.2017, 11:40

Super fina si aromata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello